Tietoja


Tämän blogin tarkoitus on toimia lähinnä lukupäiväkirjana, jossa reflektoin omia tuntemuksiani kustakin kirjasta. Kirjojen esittelyt ovat tarkoituksella lyhyitä ja yleensä takakannesta tai liepeestä napattuja, enkä juurikaan harrasta juonikuvauksia. En anna arvosanoja tai pisteytyksiä teoksille, sillä blogini tarkoitus ei ole sinänsä esitellä tai suositella kirjoja. Saman tien voin mainita, että blogi on puhtaasti harrastusmielessä perustettu.

Kirjoitan pääsääntöisesti vain fiktiosta ja nimenomaisesti proosasta. Toisinaan saatan eksyä myös proosan raja-alueille tai niiden ulkopuolelle runouden, esseiden tai vaikka pakinakokoelmien pariin. Tietokirjoja ja sarjakuvia voi vilahdella satunnaisesti.

Kuvat blogissa ovat omia piirroksiani/valokuviani, joskin osa kirjojen kansista on skannauksia tai peräisin kustantamojen sivuilta. Kirjojen taustalla näkyvistä piirroksista tai maalauksista osa on omiani. Blogin bannerina on Alfons Muchan Rêverie (1897).


Blogin kirjoittaja on kirjallisuuden maisteri, joka harrastaa lukemisen lisäksi taiteita klassisesta musiikista videopeleihin. Lukee kaikenlaista fiktiota laajasti ja sattumanvaraisesti huolimatta vaativasta lukumaustaan, jonka ansiosta sana "hyvä" on varattu vain häikäisevän nerokkaille ja käytännössä virheettömille teoksille. Kuvittelee voivansa puhua fantasiagenrestä asiantuntevasti luettuaan teini-iässä yli kolmesataa fantasiakirjaa.

Viikon luetuimmat